GAZİANTEP / İSLAHİYE - Farabi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Okulda Diyabet Programı

Konu: Okulda Diyabet Programı

DAĞITIM YERLERİNE

İlgi: a) 08.10.2020 tarihli ve 14351636 sayılı Bakanlığımız Tip 1 Diyabetli Öğrencilerin Okul/Kurumlarda Bakımı Ve Desteklenmesi Hakkında Yönerge.

b) 05.10.2017 tarihli Okulda Diyabet Programı İşbirliği Protokolü.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünün 09.11.2022 tarih ve 63180134 sayılı yazısı. Bakanlığımız, Sağlık Bakanlığı ve Çocuk Endokrinolojisi ve Diyabet Derneği işbirliğinde ''Okulda Diyabet Eğitim Programı'' İlgi (a)'da kayıtlı Yönerge ve İlgi (b)'de kayıtlı Protokol kapsamında, diyabetli çocukların okuldaki bakımlarını güçlendirmek, öğretmen ve öğrencilere çocuklarda diyabet bulguları hakkında farkındalık oluşturmak amacı ile  yürütülmektedir.

Tip 1 diyabetli öğrencilerin okul/kurumlarda bakımı ve desteklenmesi konusunda öğrencilerin, çalışanların ve velilerin farkındalığının artırılması amacı ile 14 Kasım Dünya Diyabet Günü kapsamında etkinliklerin, eğitimlerin düzenlenmesi ve "https://okuldadiyabet.meb.gov.tr" adresinde yer alan ''Okulda Diyabet Eğitim Programı Platformu''ndan yararlanılması, platform içeriğinde yer alan eğitimlerin öğretmenler tarafından tamamlanması gerektiği ile ilgili Bakanlığımız Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün  07.11.2022 tarih ve 62971188 sayılı yazısı ekte gönderilmiştir.

Bu itibarla öğrencilerin, okul çalışanlarının ve velilerin platformdan etkin yararlanmaları, başta diyabetli öğrencilerin velileri olmak üzere diğer velilerin de söz konusu etkinliklere ve eğitimlere katılımının sağlanması gerekli görülmektedir.

Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

Mustafa BOZGEYİK

Müdür a.