Neden Farabi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi?

Okulun niçin tercih edilmesi gerektiğine dair bilgiler

·         Katıldıkları staj programları sayesinde mesleki deneyim kazanmaktadırlar.

·         Son sınıfta yapılan stajlar sayesinde deneyim kazanan öğrenciler lise bittikten sonra iş hayatına dair bilgi sahibi olduklarından sağlık sektöründeki çalışma düzenine kolay adapte olmaktadırlar.

·         Hastaneler hayatın gerçekliklerinin net bir şekilde gözlemlenebileceği ortamlardır. Bu sayede öğrenciler soğukkanlı olmayı öğrenmektedirler.

·         Lisede tercih ettiği bölümle ilgili üniversite tercih etmek isteyenlere ön lisans bölümleri için ek puan verilmektedir.

·         Okulumuz öğrencileri üniversite sınavına hazırlanma konusunda iyi motive edilmekte ve üniversite okumaları teşvik edilmektedir. Bu durum haftasonu kursları ve okulda yapılan denemelerle desteklenmektedir.

·         Okulumuzda çeşitli yarışma ve projelerle öğrencilerin motivasyonu sağlanmaktadır.

·         Sağlık meslek lisesi mezunları 'Hemşire Yardımcısı', 'Ebe Yardımcısı', 'Sağlık Bakım Teknisyeni' ünvanları ile mezun olunabilmektedir.

Yayın: 10.06.2020 - Güncelleme: 22.06.2020 08:53 - Görüntülenme: 625