PROJE NO . 2022-1-TR01-KA122-VET-00007278

21-12-2022

FARABİ  MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ

Projemizin Adı: "Engelli Bakım Hizmetleri ve Engellilerle Doğru İletişim Kurma Stajı"

PROJE NO . 2022-1-TR01-KA122-VET-00007278

Erasmus+ Mesleki Eğitim Öğrenici Ve Personel Hareketliliği Projesi

Projemiz Türkiye Ulusal Ajansı tarafından 39.276 Euro Hibe ile desteklenmiştir. Proje kapsamında  birinci akışta 5 öğrenci + 1 refakatçi (19 gün),ikinci akışta 5 öğrenci + 1 refakatçi (19 gün), üçüncü akışta 5 öğrenci + 1 refakatçi (19 gün)  ROMANYA/Bükreş  olmak üzere staj yapacaklar .

PROJENİN AMACI:

Projemizde, kurumumuzda Sağlık Hizmetleri  Alanlarının bulunması ve bu alanlarda öğrenim gören öğrencilerin mesleki anlamda becerilerinin geliştirilmesi ve mesleki eğitimde yapacakları stajın ve hareketliliklerinin belgelenmesi, staj faaliyetlerinin yapılacağı ülkedeki uygulamaları yerinde gözlemleme ve deneyimleme fırsatı bularak kendi mesleki ve kişisel gelişimlerini güçlendirmeleri, iş piyasasının ihtiyaçlarını karşılayabilecek vasıflı bireyler haline gelmelerini sağlamak ve kurumlarımızda verilen eğitimin uluslararası standartlarda olması için niteliğini artırmak amaçlanmaktadır.

Sağlık Hizmetleri alanında  dezavantajlı ve engelli gurubun bakım hizmetlerini iyileştirmek için kalifiye eleman yetiştirmek, yapılacak hareketlilik sonrası öğrencilerimizin engelli bakımında aktif olarak çalışacak yeterliliğe kavuşturmak, engelli hastalarla doğrudan iletişim sağlayacak olan öğrencilerimiz için onlarla iletişiminde ihtiyaçlarını anlama ve giderme konusun da yetkin birer personel olmayı sağlamak ve öğrencilerimizin de yurt dışında engelli bakım hizmetleri üzerine bir staj imkanı sağlayarak yeni yeterlilikler kazanımlarını ve mezuniyet sonrası sağlık sektörlerinde istihdamlarını kolaylaştırmak istiyoruz. Projemizle katılımcı öğrenciler engelli bakım hizmetler konusunda uygulamalı bir staj yaparak yeni yeterlilikler kazanacaklardır.

Projemizin üç hareketliliği bulunmaktadır;

Hareketlilikte kurumumuz 12. Sınıflarda "Sağlık Hizmetleri alanında" eğitim gören 15" katılımcımız ve 3 refakatçimizin Romanya/Bükreş de bulunan "Asociatia Don Orione '' isimli işletmede becerilerini geliştirmelerini kapsamaktadır.

PROJE HAREKETLİLİK ÇİZELGESİ

SAĞLIK HİZMETLERİ ALANINDA

ÜLKE

Şehir

Refakatçı

Sayısı

Sayısı

Proje Hareketlilik Tarihleri

Gidiş Tarihi

Dönüş Tarihi

ROMANYA

BÜKREŞ

MART 2023

NİSAN 2023

MAYIS 2023

KATILIMCI    PROFİLİ

Proje hareketliliğine katılacak öğrencilerin seçimi iki şekilde gerçekleştirilecektir;

a)      Proje toplantılarına katılacak öğrenciler uygun kriterler doğrultusunda başvuru yolu ile alınacaklardır.

b)      Proje kapsamında işletmede görev alabilen, grup çalışmasına yatkın, koordine edebilen, uyumlu ve projenin aktif olarak yürütülmesinde sorumluluk üslenebilecek öğrencilerin katılımı gerçekleşecektir.

KATILIMCILARA VERİLECEK BELGELER:

1- İşletme tarafından katılımı gösteren sertifika

2- Europass Hareketlilik Belgesi

3-ECVET Belgesi

KATILIMCILARDAN BEKLENEN GÖREVLER

1-Noterden muvaffakatname almak (noter maliyeti veli tarafından karşılanacaktır.)

2-Hazırlık programlarına katılmak.

3-Yurt içinde ve yurt dışında proje kapsamında verilecek tüm görevleri yerine getirmek.

4-Gidilecek ülkenin toplumsal ve hukuksal kurallarına uymak.

5-Refakatçi öğretmenler ve proje yönetim ekibinin tüm uyarılarına dikkat etmek.

6-İstenilen belgeleri zamanında teslim etmek.

PROJE KAPSAMINDA KARŞILANACAK MALİYETLER

1-Ulaşım giderleri

2-Konaklama ücretleri

3-Yurt dışında bulunulan sürede üç öğün yemek

4-Sertifika ve diğer belge giderleri

5-Yurtdışı çıkış harcı

6-Sigorta bedelleri

7-Refakatçi giderleri

8-Kültürel geziler ve İhtiyaç duyulan rehber giderleri

9-Dil eğitimi giderleri

UYGUNLUK KRITERLERİ

A.   GENEL ŞARTLAR

1.Kurumumuzda 12.sınıflarında Sağlık Hizmetleri  Alanı öğrencileri olmaları,

2. Dilekçe ile başvuru yapmak.

3. 11. Sınıf alan desleri ortalaması 70 ve üzeri olmak.

4.Disiplin cezası almamış olmamaları,

5.Grup çalışmasına yatkın, temsil yeteneği yüksek

6.Seyahat edebilmelerine engel herhangi bir durumlarının olmaması

8.Ekip çalışmasına uyumlu, kurumumuzu ve Ülkemizi yurt dışında temsil Yeteneğine sahip olmak