T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
GAZİANTEP / İSLAHİYE - Farabi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Alanlara Ait Dal Listeleri ve Dalların Özellikleri

    Alanlara ait dal listeleri ve dalların özellikleri

 

Okulumuzda sağlık hizmetleri alanı mevcuttur. Bu alana ait Ebe Yardımcılığı, Hemşire Yardımcılığı ve Sağlık Bakım Teknisyenliği dalları bulunmaktadır.

 

Ebe Yardımcılığı: sağlık meslek liselerinin ebe yardımcılığı programından mezun olup ebelerin nezaretinde yardımcı olarak çalışan, ayrıca hastaların günlük yaşam aktivitelerinin yerine getirilmesi, beslenme programının uygulanması, kişisel bakım ve temizliği ile sağlık hizmetlerine ulaşımda yardımcı olan ve refakat eden sağlık çalışanıdır.

 

Ebe yardımcılığı dalında; aseptik tekniklere uygun çalışma, enfeksiyon hastalıklarına karşı önlem alma, sistem hastalıklarını tanıma, sağlık psikolojisi, doğum öncesi izlem ve doğuma yardımcı olma, kadın hastalıkları ve aile planlamasına yardımcı olma, yenidoğan ve çocuk sağlığını koruma ile ilgili bilgi, beceri ve yetkilerin kazandırılması hedeflenmektedir.

 

Hemşire Yardımcılığı: sağlık meslek liselerinin hemşire yardımcılığı programından mezun olup hemşirelerin nezaretinde yardımcı olarak çalışan, ayrıca hastaların günlük yaşam aktivitelerinin yerine getirilmesi, beslenme programının uygulanması, kişisel bakım ve temizliği ile sağlık hizmetlerine ulaşımda yardımcı olan ve refakat eden sağlık çalışanıdır.

 

Hemşire yardımcılığı dalında; aseptik tekniklere uygun çalışma, enfeksiyon hastalıklarına karşı önlem alma, sistem hastalıklarını tanıma, sağlık psikolojisi, doğum öncesi izlem ve doğuma yardımcı olma, kadın hastalıkları ve aile planlamasına yardımcı olma, yenidoğan ve çocuk sağlığını koruma ile ilgili bilgi, beceri ve yetkilerin kazandırılması hedeflenmektedir.

 

Sağlık Bakım Beknisyenliği: Sağlık meslek liselerinin Sağlık Bakım Teknisyenliği programından mezun olup en az tekniker düzeyindeki sağlık meslek mensuplarının nezaretinde yardımcı olarak çalışan, ayrıca hastaların günlük yaşam aktivitelerinin yerine getirilmesi, beslenme programının uygulanması, kişisel bakım ve temizliği ile sağlık hizmetlerine ulaşımda yardımcı olan ve refakat eden sağlık çalışanıdır.

 

Sağlık Bakım Teknsiyenliği Dalında; Aseptik tekniklere uygun çalışma, enfeksiyon hastalıklarına karşı önlem alma, sistem hastalıklarını tanıma, sağlık psikolojisi, doğum öncesi izlem ve doğuma yardımcı olma, kadın hastalıkları ve aile planlamasına yardımcı olma, yenidoğan ve çocuk sağlığını koruma ile ilgili bilgi, beceri ve yetkilerin kazandırılması hedeflenmektedir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 22.06.2020 - Güncelleme: 22.06.2020 08:58 - Görüntülenme: 265
  Beğen | 0  kişi beğendi